Boek
Ik boek
Van
Naar
  Bekijk de video van de camping

De mooiste kastelen van de Landes om te bezoeken

Het departement Landes herbergt vele kastelen, waarvan sommige opengesteld zijn voor het publiek en getuigen van een lange geschiedenis. Hier is een kleine selectie van deze huizen met een rijke geschiedenis die u kunt bezoeken tijdens uw kampeervakantie in de Landes.

Het kasteel Lau in Duhort-Bachen

Duhort-Bachen, genesteld in de Lourdenvallei, is een 13de-eeuwse bastide die een schilderachtig kasteel van roze baksteen herbergt, geïnspireerd op de Vlaamse bouwkunst. Het is na de Honderdjarige Oorlog gebouwd door Antoine de Castelnau, heer van Lau en groot kamerheer van Lodewijk XI, en is sinds de Middeleeuwen in het bezit van dezelfde familie. Tijdens een rondleiding krijgt u de grote 15e-eeuwse seigneuriale vertrekken te zien, versierd met muurschilderingen, de flamboyante schouw in gotische stijl met gebeeldhouwde versieringen op het thema van de wijnstok, evenals een verzameling Romaanse kapitelen.

- Particuliere residentie, het hele jaar gratis te bezoeken, na afspraak op 05 58 71 51 89. Adres: 356, chemin du Lau, 40800 Duhort-Bachen.

Het kasteel van Gaujacq

In het hart van de Landes d'Armagnac, verbergt het kleine dorpje Gaujacq een prachtige herenwoning uit de 17e eeuw, gebouwd door een luitenant-generaal van de legers van Lodewijk XIV. Het kasteel van Gaujacq is geheel gelijkvloers en is georganiseerd rond een "tuin der lusten", omgeven door een galerij in Italiaanse stijl die doet denken aan Toscane en renaissancepaleizen. Binnen zijn de gemeubileerde en gedecoreerde appartementen versierd met 17e en 18e eeuws houtwerk en beschilderde panelen.

- Het kasteel is open voor bezoekers van 15 juli tot 31 augustus. Rondleidingen bij kaarslicht op reservering. Adres: 2 route de Brassempouy, 40330 Gaujacq, tel: 05 58 89 01 01. Meer info: www.chateau.de.gaujacq.free.fr

Kasteel van Ravignan

Château de Ravignan, gelegen in Perquie, in de buurt van Villeneuve-de-Marsan, op de grens van de Landes en de Gers, is een prachtige herenwoning in Lodewijk XIII-stijl, gebouwd rond 1660. Het kasteel, omgeven door een Franse tuin en een romantisch park, bevat vele historische schatten: meubilair van vóór de Revolutie, schilderijen uit die tijd, kunstvoorwerpen en een zeldzame herengarderobe uit het einde van de 18e eeuw. Het bezoek aan het kasteel gaat verder met een rondleiding door de Armagnac kelders van het landgoed.

- Rondleiding elke dag in juli en augustus, om 15.00 en 17.00 uur. Adres: Château Ravignan, 40190 Perquie, tel: 09 65 31 07 36. Meer info: www.armagnac-ravignan.com

Het kasteel van Amou

In Amou, een vredig en bloemrijk dorp in Chalosse, kunt u een mooi kasteel van klassieke architectuur bezoeken, gebouwd in de 17e eeuw naar de plannen van Mansart, de architect van Versailles. De ontvangstkamer heeft zijn oorspronkelijke plafond en muren behouden. Een Gallo-Romeins mozaïek uit de 4e eeuw, afkomstig uit de villa van Gleyzia d'Augreilh in Saint-Sever, siert sinds 1902 de vestibule.

- Open voor groepen op afspraak van 1 mei tot 31 oktober. Adres: Chemin de Ronde - 40330 Amou, tel: 06 61 41 32 84. Meer info: www.chateauamou.com

Het kasteel van Fondat in Saint-Justin

Het kleine dorpje Saint-Justin ligt ongeveer twintig kilometer ten noordoosten van Mont-de-Marsan en herbergt een prachtig kasteel dat in 1607 in neorenaissancestijl werd gebouwd en in de 19e eeuw een nieuwe inrichting kreeg. Het Château de Fondat, een echt concentraat van charme en romantiek, zal liefhebbers van oude stenen en natuur zeker aanspreken. Het landgoed is met name beroemd om zijn park van 6 hectare en zijn verzameling zeldzame bomen, in het bijzonder gigantische 400 jaar oude Russische zelkova's, die het label "Opmerkelijke Bomen" hebben gekregen. Ook bezienswaardig: het 17de-eeuwse wijnpakhuis, de Medici fontein, het grote paviljoen en de 18de-eeuwse duiventil.

- Rondleiding met de eigenaar van 1 april tot 30 oktober. Adres: route de Créon d'Armagnac, 40240 Saint-Justin, tel: 05 58 44 86 06.

Sommige kastelen zijn alleen van buitenaf te zien

Hier zijn enkele kastelen en prachtige particuliere residenties, niet open voor bezoekers, die angstvallig hun schatten bewaken, maar die niettemin een kijkje waard zijn, zelfs van buitenaf.

  • De residentie van generaal Lamarque in Saint-Sever: een neoclassicistisch privékasteel dat rond 1812 werd gebouwd voor een belangrijke generaal onder Napoleon.
  • Het kasteel van Évêques in Saint-Pandelon: kasteel dat van de 14e eeuw tot de Revolutie door de bisschoppen van Dax werd bewoond.
  • Het kasteel van Woolsack in Mimizan: een voormalig jachtslot dat in 1911 aan de oevers van het meer van Aureilhan werd gebouwd door de hertog van Westminster.
  • Het kasteel van Orthe in Peyrehorade: een gewoon kasteel van de burggraven van Orthe, gebouwd in de 16e eeuw en verbouwd in de 18e eeuw, waarin tegenwoordig het stadhuis is ondergebracht.
 
 

Ontdek ons aanbod aan accommodaties :

 
C’est si Bon
De nieuwe Aquitaine regio
Moliets-et-Maa
Messanges
Vieux-Boucau-les-Bains
Soustons
Hossegor
Dax
Capbreton
Biscarrosse
Oceaan en strand
Surfen in de Landes
De Landes-meren
Cultuur en vrije tijd
Gastronomie
Ferias van het Zuidwesten
Het Landes-bos
Baskenland
Spaanse grens
Musea in de Landes