Réserver
Je réserve
Du
Au
  Voir la vidéo du camping

Top 5 wateractiviteiten en strandspelletjes om deze zomer te proberen!

Met meer dan 100 km strand is de Landes de ideale bestemming om nieuwe activiteiten aan zee uit te proberen. Van beach-rugby tot Mölkky en Hawaii-kanoën: hier zijn vijf sport- en vrijetijdsactiviteiten die deze zomer een hit zullen zijn op de stranden van Landes!

Top 5 wateractiviteiten en strandspelletjes om deze zomer te proberen!

OP HET ZAND

Strand rugby

Beach rugby is een sport in opkomst en is erg populair in de Landes. Het brengt licentiehouders en beginners, zomergasten en supporters van ovalie samen. De regels zijn eenvoudig: vijf tegen vijf, geen scrum of tackle (vervangen door touch). Om de baldrager te stoppen, hoeft een tegenstander hem alleen maar met beide handen aan te raken op enig deel van het lichaam onder de schouders. Iedereen kan het proberen!

  • Tot ziens op het strand van de estacade van Vieux-Boucau elke zaterdag in juli en augustus: ontdekkingssessies en toernooien met te winnen prijzen (gratis, inschrijving ter plaatse). Andere strandsporten om de hele zomer te ontdekken: spike-ball en beach-volley!

Mölkky

Voor de afwisseling van de gebruikelijke partijtjes rackets op het strand, ontdek mölkky, een bowlingspel uit Finland. Het was vorige zomer een van de populairste strandspelen en dat zal het dit seizoen waarschijnlijk weer worden. Het doel van het spel is om 12 pins (genummerd 1-12) omver te gooien met een stok, een zogenaamde bowler. De winnaar is de eerste die 50 punten behaalt. Een trendy strandspel dat geen ruimte inneemt en gemakkelijk in uw koffer past! Je kunt het overal spelen, niet alleen op het strand.

OP HET WATER

De Hawaiiaanse kano

Na de komst van het surfen in Hossegor in de jaren 1950, verwelkomt de kust van Les Landes sinds enkele jaren een andere sport uit de Stille Oceaan: de Hawaïaanse kano. De Hawaiiaanse pirogue (ook va'a genoemd), geïnspireerd op de traditionele boten van de Polynesische eilanden, is licht en gemakkelijk te hanteren. De stabiliteit van de prauw wordt verzekerd door een enkele uithouder die met twee armen aan de romp is verbonden. Deze sport is leuk en toegankelijk voor iedereen, en leent zich zowel voor rustige gezinsuitstapjes als voor surfsessies op de golven van Les Landes.

  • Waar kunt u de Hawaïaanse prauw oefenen in de buurt van de camping: het meer van Léon (tocht van 2 uur onder begeleiding van een instructeur), meer informatie op www.canoe-surfing.fr

Kust longeren

Longe-côte, of wandelen in het water, wordt steeds populairder. Deze nautische activiteit, die het hele jaar door in groepsverband wordt beoefend, als vrijetijdsbesteding of als sporttraining, bestaat uit het lopen langs het strand met een hoogte van het water tussen de navel en de oksels, soms met de hulp van een peddel. De weerstand van het water stelt u in staat aan uw cardio en spierkracht te werken, zonder risico voor uw gewrichten.

In de Landes is longe-côte erg populair op de stranden van Moliets, Soustons, Vieux-Boucau of Messanges. Meer info HIER. Mee te brengen materiaal: neopreenpak en zeil- of duikschoenen (uitlenen van materiaal mogelijk).

Staande peddel

Moeten we het nog invoeren? Sinds enkele jaren is stand-up paddling de populairste sport op de stranden en meren van de Landes. Deze populariteit is alleen maar toegenomen sinds de komst van opblaasbare boards op de markt. Paddleboarden (SUP voor ingewijden) is vrij eenvoudig en is geschikt voor iedereen. Wie aan boardsporten gewend is, kan direct materiaal huren en in het water springen. Voor beginners is een korte inleidende sessie nodig om de technische basis te leren: evenwicht, sturen en voortstuwing.

  • Waar kan je stand up paddelen in de Landes? Op korte afstand van de camping EUROSOL kunt u naar het strand van Vielle of de noordelijke oevers van het meer van Léon gaan.
lundi 04/07/2022 - 17:04:00
Cet article vous a plu ? Partagez-le !
 
 

Découvrez notre gamme d’hébergements :