Réserver
Je réserve
Du
Au
  Voir la vidéo du camping

Wat te doen in 3 dagen in de Landes?

Met meer dan 100 kilometer kust trekt de Landes kust altijd mensen aan, niet alleen surfers. Als u slechts 3 dagen vakantie hebt om onze prachtige Landes streek te ontdekken, heeft Camping EUROSOL enkele voorgestelde routes om u te helpen bij het plannen van uw korte verblijf aan de Côte d'Argent.

Dag 1: de kust van de Landes

Voor deze eerste dag, welkom aan de Landes kust! Onze 3-daagse tocht door de Landes begint met een bezoek aan de vuurtoren van Contis in Saint-Julien-en-Born. Op de top heeft u een 360 graden uitzicht op de oceaan, de stranden en het immense bos van de Landes. Na dit snelle overzicht wacht de bezoeker een weg vol ontdekkingen. U moet stoppen in het dorp Léon, bekend om zijn mooie vakwerkhuizen die typisch zijn voor de streek Marensin, en vervolgens in Vielle-Saint-Girons, waar u uw koffers kunt neerzetten op de camping Eurosol! Vervolg uw dag met een uitstapje naar Messanges en Vieux-Boucau, twee niet te missen badplaatsen in het zuiden van de Landes. Ga 's middags naar Hossegor om oesters te eten bij het meer of neem een surfles op het centrale strand. Of misschien geeft u de voorkeur aan een boottocht ter hoogte van Capbreton, op zoek naar scholen dolfijnen.

Dag 2: de stroming van Huchet

De tweede dag staat in het teken van de ontdekking van het natuurreservaat van de stroming van Huchet, een van de meest pittoreske natuurgebieden van Frankrijk. Deze kleine kustrivier, verscholen in een weelderige vegetatie, baant zich een weg door duinen, bossen en moerassen naar de oceaan. De rijkdom van haar fauna en flora heeft haar de bijnaam van de Amazone van de Landes opgeleverd. Deze ecologische corridor kan te voet worden ontdekt langs gemarkeerde paden of per galupe, de traditionele platbodem van de schippers. Heeft de beek Huchet u al zijn geheimen prijsgegeven? Als u nog steeds in een avontuurlijke bui bent, maak dan een kano-kajaktocht bij het meer van Léon, in het hart van een Natura 2000-gebied. Op enkele kilometers van de kust ontdekt u "La Palue", een kleine, rustige en kronkelende Landes rivier die zich bij elke meander onthult.

Dag 3: Biscarrosse, de Grote Meren en de Dune du Pilat

Op uw laatste dag in de Landes gaat u op pad om de Dune du Pilat te bedwingen, de natuurlijke grens tussen de Landes en de Gironde. Op weg naar de Grands Lacs Landais maakt u een stop in Biscarrosse om het hydravitatiemuseum te bezoeken. Vervolg uw weg naar de meren van Cazaux en Sanguinet. Dit is na Hourtin het grootste natuurlijke meer van Frankrijk. Hier lag een oud Gallo-Romeins dorp voordat het onder water verdween. In de verte ziet u de Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa. Geclassificeerd als "Grand site de France", biedt het zandmonument een van de mooiste landschappen ter wereld. Voor de moedigsten is het mogelijk om naar de top van het duin te klimmen, een beklimming van 110 meter die wordt beloond met een grandioos panorama over het bekken van Arcachon en het bos van Landes.

foto@Jan Alexander, Pixabay

jeudi 09/03/2023 - 11:13:00
Cet article vous a plu ? Partagez-le !
 
 

Découvrez notre gamme d’hébergements :