Réserver
Je réserve
Du
Au
  Voir la vidéo du camping

Waar kunt u kanoën in Les Landes?

Zin om te kanoën tijdens uw vakantie in de Landes? Hier volgt een kleine selectie van de beste plekjes om te navigeren als een indiaan uit het Amazonegebied en een prachtig familieavontuur te beleven op de mooiste rivieren van de Landes!

Waar kunt u kanoën in Les Landes?

De beek de Contis, een groene corridor in het hart van het bos van Les Landes

Tussen Lit-et-Mixe en Saint-Julien-en-Born is de beek de Contis een buitengewoon speelterrein voor natuurliefhebbers en avonturiers. Deze kleine, wilde en natuurlijke kustrivier is 30 km lang en slingert zich door duinen, bossen en moerassen een weg naar de oceaan.

Onder het gebladerte van het galerijbos herbergt de rivier de Landes een weelderige vegetatie, rijk aan honderden soorten, waaronder de koninklijke osmund en de hibiscus van de moerassen. Deze schat aan biodiversiteit, een rivier die is opgenomen in de Natura 2000-lijst, herbergt ook een discrete en gevarieerde fauna: kwikzwaluw, cistudeschildpad, otter en Europese nerts, maar ook kleine zilverreiger, blauwe reiger en roerdomp onder de ongeveer honderd vogelsoorten die op de lijst staan.

  • Vertrek vanaf de basis van Contis of Lit-et-Mixe, kanotocht van 2,5 uur, meer info: www.atlantisloisirs.fr

La Palue, het riviertje dat uitmondt in het meer van Léon

In het verlengde van het natuurreservaat Courant d'Huchet is de Palue een klein, smal, kronkelend en ondiep riviertje dat zich een weg baant door het Landes-bos naar het meer van Léon. Perfect voor een eerste kanotocht!

Op een vaarroute van ongeveer acht kilometer glijdt u in alle rust door een landschap van loofbomen en het kronkelen van het galerijbos. Onder de dichte begroeiing kunt u op de oevers van de rivier een hert, otter, wild zwijn of ijsvogel zien.

  • De kano-kajakclub Castets biedt leuke tochten over de rivier om de flora en fauna te ontdekken. Route van 8 km (2 uur navigeren). Meer informatie: www.canoe-kayak-castets.fr

De Leyre, een vredige en wilde rivier

In het hart van het regionale natuurpark van de Landes de Gascogne biedt de Leyre een ideale omgeving voor liefhebbers van kanoën en kajakken, met bijna 100 km bevaarbare waterwegen. Van het woud van Les Landes tot het bekken van Arcachon kunt u peddelen onder een prachtig bladerdak van eiken, elzen en dennen die boven het water uitsteken.

De vallei is een Natura 2000-gebied en is een echt juweel van biodiversiteit, uniek en kwetsbaar, erkend om zijn grote milieu- en landschapskwaliteit. Talrijke trekvogels en prachtige blauwe libellen vergezellen de kajakkers gedurende de hele tocht.

  • Vertrek mogelijk vanaf Commensacq, met een eendaagse navigatieroute (10 km). Meer info: www.canoesurlaleyre.com
jeudi 10/02/2022 - 16:51:00
Cet article vous a plu ? Partagez-le !
 
 

Découvrez notre gamme d’hébergements :