Réserver
Je réserve
Du
Au
  Voir la vidéo du camping

Top 5 van de mooiste stranden in de Landes

Wil je een duik nemen? Of gewoon je handdoek neerleggen op het zand om te zonnebaden? Wild, sportief, familie of geheim... hier zijn 5 stranden in de Landes om deze zomer te ontdekken!

Top 5 van de mooiste stranden in de Landes

Het strand van de Lette Blanche (Vielle-Saint-Girons)

Ten zuiden van Saint-Girons-Plage, op korte afstand van de 4-sterren camping EUROSOL, is het strand van Lette Blanche een van de wildste stranden van de Landes. La Lette", zoals het hier genoemd wordt, ligt aan de voet van het bos van Les Landes en strekt zich uit over verschillende kilometers, in een totaal ongerepte omgeving, onaangetast door enige bebouwing. Wat een genot voor zomergasten op zoek naar rust, ruimte en ontsnapping!

  • Haar troeven: bewaakt strand in het seizoen, parking, toegang voor gehandicapten, douches en toiletten.

Ook te lezen: De stranden van Vielle Saint-Girons... allemaal even mooi!

Het strand van Contis (Saint-Julien-en-Born)

Geen beton, alleen zand, mooie golven en rust voor dit grote en mooie strand van Les Landes dat verscholen ligt in de duinen. Achter de dijk is het strand volledig ongerept, tot Lit-et-Mix. Het voelt alsof je alleen op de wereld bent! Maak van de gelegenheid gebruik om tussen twee zwemtochten door de vuurtoren van Contis te bezoeken. Het uitzicht is echt de omwegen waard!

  • Haar troeven: bewaakt strand in het seizoen, toegankelijkheid voor gehandicapten, gratis parkeren, bars, restaurants, ijssalons en souvenirwinkels in de buurt.

Lespecierstrand (Mimizan)

Zoals vele stranden aan de kust van de Landes is het strand van Lespecier in Mimizan erg populair om zijn wilde kant en zijn XXL-formaat: een 10 km lange zandstrook ver weg van de drukte van de badplaats. Perfect om je handdoek neer te leggen en in alle rust te zonnebaden zonder op elkaar te liggen! Een echt paradijs om er even tussenuit te gaan, een echte pauze!

  • Zijn troeven: bewaakt strand in de zomer, grote parking onder de pijnbomen, douches, WC, toegang voor gehandicapten (met tiralo), picknick- en speelterrein in de buurt.

Het strand van Port d'Albret (Soustons)

Als de oceaangolven u een beetje afschrikken, ga dan naar het strand van het zeemeer Port d'Albret tussen Soustons en Vieux-Boucau. Dit kleine zandstrand, genesteld tussen oceaan, duinen en bos, is een echt paradijs, waar kinderen veilig kunnen zwemmen in kalm, helder water. In de zomer kunt u verschillende boten huren om met uw gezin van het meer te genieten: miniatuurboten, roeiboten, kano's, waterfietsen, peddels...

  • Zijn troeven: bewaakt strand in de zomer, gratis parkeren, nautische basis, douches, sanitaire voorzieningen, restaurants, picknickplaatsen.

Strand van de Courant d'Huchet (Moliets-et-Maa)

Tussen Moliets, Vielle-Saint-Girons en Léon kronkelt de Courant d'Huchet door bossen, duinen en moerassen, alvorens uit te monden in de oceaan op het strand van Moliets. Hoewel zwemmen in de buurt van de monding van de rivier niet wordt aanbevolen vanwege de stromingen, maakt de prachtige en volledig wilde omgeving het tot een uniek strand. U komt hier om te wandelen en een landschap van ongewone schoonheid te bewonderen: de immense duinen, het Landes bos en de stroom van Huchet die langs het strand kronkelt. Een stuk zand dat een bezoek waard is, zelfs zonder te zwemmen.

  • Zijn troeven: het natuurreservaat van de Courant d'Huchet, een natuurjuweel van de venen bijgenaamd "het kleine Amazonegebied van Les Landes", dat de schippers u zullen laten rondvaren in een galupe.
mercredi 08/06/2022 - 16:39:00
Cet article vous a plu ? Partagez-le !
 
 

Découvrez notre gamme d’hébergements :