Réserver
Je réserve
Du
Au
  Voir la vidéo du camping

Nog nooit in een tent geslapen? We vertellen je alles wat je moet weten!

Voor de puristen, "echt" kamperen doe je in een tent, zo dicht mogelijk bij de natuur. Ben je klaar om het te proberen? Hier zijn wat tips om je op weg te helpen!

Nog nooit in een tent geslapen? We vertellen je alles wat je moet weten!

Waarom gaan kamperen in een tent?

Kamperen in een tent is een avontuur! De tent is de oudste vorm van menselijke bewoning, een lichte, mobiele woning die is ontworpen om te voorzien in de behoeften van nomadische bevolkingsgroepen. Het is niet echt ingewikkeld om het op te zetten en je kunt het zowat overal doen waar wild kamperen niet verboden is.

Kamperen geeft je ook het gevoel helemaal thuis te zijn. Je krijgt natuur en vitamine D, je ademt frisse lucht in, je maakt je geest leeg, wat de productie van serotonine (het gelukshormoon!) verhoogt. Het is ook de favoriete manier van kinderen om op vakantie te gaan. Je zult ze zeker bevallen!

Welke kampeertent moet ik kiezen?

Om van kamperen een echt plezier te maken, is de keuze van de tent van cruciaal belang. Er zijn veel verschillende modellen, voor alle soorten kampeerders: Canadese of iglo tenten, met stokken, pop-up of opblaasbaar.

De familietent

Als u met uw gezin gaat kamperen, kies dan een tent die voldoende ruimte en comfort biedt om uw hele stam te herbergen. De familietent (voor 4 tot 8 personen) heeft meestal een woonkamer met één of meer aparte slaapkamers. Dit betekent dat u kunt koken, eten en schuilen voor de regen.

Als u graag licht reist, moet u rekening houden met het gewicht en de grootte van de tent. Het gewicht van een gezinstent varieert tussen 10 en 25 kilo, afhankelijk van het aantal plaatsen. Het is ook mogelijk om twee tenten te hebben, één voor de ouders en één voor de kinderen, elk met zijn eigen privacy.

De Quechua "2 seconden" tent

Moet het nog worden ingevoerd? De iconische Quechua tent kan in een handomdraai worden opgezet en werkt volgens hetzelfde principe als een kinderbedje. Tip: het is belangrijk om hem te testen voordat u gaat kamperen, om gedoe met opzetten, afbreken en opvouwen te voorkomen. Niet zo makkelijk als het klinkt...

De opblaasbare tent

Gemakkelijker en sneller op te zetten dan een traditionele tent, onderscheidt de opblaasbare tent zich door zijn lichtheid. Opgeblazen met een luchtpomp, vervangen de blazen de stokken. Hij is echter wel iets omvangrijker dan een traditionele tent.

De trekking tent

Licht en compact, de trekkingtent (trekking of bivak) is ontworpen voor wie op avontuur gaat met een rugzak of een fiets. Het moet elke avond worden opgezet en elke ochtend worden afgebroken. Lichter, maar minder comfortabel, blijft dit model zeer spartaans.

Dingen om te onthouden bij het kamperen

Hoewel eenvoudig en rudimentair, is kamperen onder tentdoek niet iets wat je kunt improviseren. Hier is een kort overzicht van wat u moet meenemen voor een geslaagde kampeervakantie:

  • Een tent (zorg ervoor dat u alle nodige accessoires meeneemt: touwen, hamer voor tentharingen)
  • Een slaapzak, een opblaasbaar matras (vergeet het opblaasapparaat niet), een waterdicht grondzeil, een deken (voor wie het een beetje koud heeft)
  • Een muskietennet om beten te voorkomen
  • Een complete kookkit (gasstel, aansteker of lucifers, draagbaar keukengerei, blikopener, kurkentrekker, thermosfles, aluminiumfolie, tupperware, papieren handdoeken, spons, afwasmiddel, enz.)
  • Een zaklamp of hoofdlamp
  • Een multifunctioneel zakmes, zoals een Zwitsers zakmes
  • Een eerste hulp kit
  • Vuilniszakken
  • Kleding die geschikt is voor het weer (inclusief regenkleding indien nodig)
  • Toiletpapier (als de camping geen tijd heeft gehad om de voorraad 's nachts aan te vullen)

Waar kunt u uw tent opzetten in de Landes?

Bent u geïnteresseerd in kamperen in de Landes? Vriendelijke kampeerders, welkom op de 4-sterren camping Eurosol in Saint-Girons-Plage! U beschikt over een standplaats van 100 tot 120 m2 om uw kamp op te zetten in het hart van het Landes-bos en op een steenworp van het strand. Standplaatsen met of zonder elektriciteit, water en afvoer, en voor sommigen zelfs privé sanitair (toilet, douche, wastafel en gootsteen). Perfect voor een eerste kampeerervaring!

vendredi 13/05/2022 - 17:40:00
Cet article vous a plu ? Partagez-le !
 
 

Découvrez notre gamme d’hébergements :