Réserver
Je réserve
Du
Au
  Voir la vidéo du camping

Dorpen van Landes om te bezoeken: ontdek Castets

Op een vijftiental kilometer van het meer van Léon, Moliets-Plage en Saint-Girons-Plage ligt Castets, een mooi dorp met de typische charme van de Landes, in het hart van het bos. Een klein hoekje van de Marensin om mateloos te ontdekken tijdens uw vakantie in de Landes!

Dorpen van Landes om te bezoeken: ontdek Castets

Een dorp onder de dennenbomen, tussen het bos en de oceaan

Op 15 km hemelsbreed van het meer van Léon en de oceaanstranden van de Côte d'Argent, op slechts een kwartiertje met de auto van de camping Eurosol in Vielle-Saint-Girons, biedt dit in het Landesbos verscholen dorp van zo'n 2.400 inwoners zijn bezoekers een waaier van activiteiten te midden van een alomtegenwoordige en gastvrije natuur. Castets is onderscheiden met het label "Villes et villages fleuris" (dorpen en fleurige dorpen) en is geklasseerd als "Station Verte" (groene badplaats). Het biedt zowel de discrete en authentieke charme van de dorpen van Marensin als die van een groot, levendig en geanimeerd dorp, het grootste van het kanton.

Outdoor activiteiten, wandelingen en trektochten in Castets

Het dorp Castets, omgeven door pijnboombossen, door beekjes en meren, is vol van rustige plekjes, ideaal voor wandelingen met het gezin, vissen of gewoon om te ontspannen. In het dorp is een lus van 3 km verbonden met het boscircuit, waar de geur van pijnbomen, heide en varens zich vermengen. In het bos kunt u via een wandelcircuit van 13 km afdalen in het hart van de bosrijke gebieden die door golvende rivieren worden doorkruist.

Castets is ook een kruispunt van de oude Landes spoorlijn die vroeger de gemeenten Vielle-Saint-Girons en Tartas met elkaar verbond. Deze spoorlijn is een groene weg geworden die "Lo Camin de Hè" (De Spoorlijn, in het Gascon) wordt genoemd. Te voet, op de fiets of op skeelers kunt u kiezen voor het binnenland richting Taller, of voor de kust richting Linxe of Saint-Girons-Plage, als u de zeelucht verkiest.

Hou je van watersport? Kanoën op de rivier La Palue is een zomerklassieker. De rivier die het meer van Léon voedt, biedt een exotische wandeling, in de schaduw van een verbazingwekkend "galerijbos". Vanuit Castets, met de kano-kajak club, op pad om een wilde natuur te ontdekken, een toevluchtsoord voor een vaak onvermoede fauna en flora. Ontsnapping gegarandeerd!

Ontdekking van het Castesiaanse erfgoed

In het dorp Landes bevinden zich verschillende historische bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn. Het erfgoedcircuit nodigt nieuwsgierigen uit om de architecturale en natuurlijke rijkdommen van Castes te ontdekken, evenals enkele erfgoedcuriosa. Wandelend door de straten van het dorp ontdekt u de voorgevel van het neoklassieke stadhuis, de kerk Saint-Barthélemy en zijn gotische klok uit de 15e eeuw, de fontein van Saint-Roch (bijgenaamd de Fontaine Vive) en de oude smederijen van Castets, die nu een ruïne zijn.

WIST JE DAT? Tijdens de industriële revolutie van de 19e eeuw was Castets een belangrijke productieplaats van ijzer en gietijzer. De smederijen en de hoogoven kwamen tot stand in 1819, met de steun van baron d'Haussez en de mijningenieur d'Aubuisson. Tientallen huizen werden gebouwd om de arbeiders te huisvesten. De ijzer- en staalindustrie in de gemeente kwam rond 1905 tot een einde. Tijdens de vakanties worden rondleidingen aangeboden om de ijzerbewerking en de geschiedenis van de metallurgie van de Landes beter te begrijpen.

jeudi 04/11/2021 - 17:39:00
Cet article vous a plu ? Partagez-le !
 
 

Découvrez notre gamme d’hébergements :