Boek
Ik boek
Van
Naar
  Bekijk de video van de camping

Musea in de Landes

Het departement Landes is rijk aan musea, het ene nog fascinerender dan het andere. Dit zijn de 10 plaatsen die u zeker moet bezoeken tijdens uw kampeervakantie in de Landes!

Het Ecomuseum van Marquèze (Sabres)

Gelegen in de gemeente Sabres, de Ecomuseum van Marquèze is een van de culturele bezienswaardigheden die u niet mag missen in het Regionale Natuurpark van de Landes de Gascogne. Een stoomtrein brengt u naar het hart van dit "levende museum" dat naar de Landes van weleer ruikt, naar de tijd van de wadende herders. U ontdekt er eeuwenoude Landes huizen, de ambachten van weleer (wever, molenaar, ploeger, harsmaker), traditionele Gasconse spelen en boerderijdieren van oude rassen.

Het Borda Museum (Dax)

Het Borda Museum is ondergebracht in de kapel van de Karmelieten, een van de oudste gebouwen van de stad Dax (1525), en is volledig gewijd aan de archeologie en de geschiedenis van Dax. Het museum bezit onder meer een bronzen beeld van Mercurius, een van de grootste uit de Gallo-Romeinse periode, daterend uit de 3e eeuw na Christus. Ook de archeologische crypte, met de overblijfselen van een Romeinse burgerbasiliek, is een bezoek waard. Fans van oude geschiedenis zullen niet teleurgesteld worden!

Musée de l'Aviation Légère de l'Armée de Terre (Dax)

Nog steeds in Dax, zetten we ons bezoek voort met ons hoofd in de wolken, maar onze voeten op de grond. Ga naar het Musée de l'Aviation Légère de l'Armée de Terre (ALAT), dat de geschiedenis van de helikopter schetst, met allerlei soorten vliegtuigen, van het ontstaan tot nu. Een zeer mooi luchtvaartpatrimonium met vliegtuigen en helikopters echt indrukwekkend !

Het museum van Chalosse (Montfort-en-Chalosse)

Op enkele minuten van Dax, bewaart het museum van Chalosse het landelijke geheugen van Chalosse. Deze voormalige 19e-eeuwse boerderij ligt in het hart van een wijndomein en herbergt een herenhuis dat typisch is voor de Landes architectuur, een wijnpakhuis en zijn Romeinse pers, een wijngaardserre met 55 verschillende druivensoorten, een bakkerij die nog steeds in werking is en niet te vergeten de boerderijdieren, Chalosse runderen en Gascogne zeugen.

Het Hydraviation Museum (Biscarrosse)

Ontdek tijdens uw verblijf in Biscarrosse het Hydraviation Museum en stijg op van de voormalige basis Latécoère. Dit museum, uniek in Europa, vertelt de geschiedenis van de eerste transatlantische vluchten naar New York en Fort-de-France. Het is ook een gelegenheid om een eerste vlucht in een watervliegtuig te maken!

Het Priorijmuseum (Mimizan)

In Mimizan is het Priorijmuseum een belangrijke culturele plaats in de Landes, gewijd aan de natuurlijke en menselijke geschiedenis van de streek, van de prehistorie tot de middeleeuwen. Het hoogtepunt van het bezoek is de klokkentoren-poort van de Sainte-Marie kerk en zijn gebeeldhouwde en sierlijke timpaan, een middeleeuws juweel dat door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd.

Het museum Despiau-Wlérick (Mont-de-Marsan)

Het museum Despiau-Wlérick is het museum voor schone kunsten van Mont-de-Marsan. Een groot deel van de collecties is gewijd aan Franse figuratieve beeldhouwkunst tussen 1880 en 1950. De plaats is prachtig, met gigantische standbeelden en een heel mooi park. Een interessant en leerzaam museum, en nog gratis ook!

Het huis van de Dame van Brassempouy

De Prehistosite van Brassempouy is een van de meest prestigieuze musea van de Landes. Het huis van de Dame is een museumruimte gewijd aan de prehistorische site van Brassempouy, waar de "Dame met de kap" in 1894 werd ontdekt. Dit fragment van een uitgesneden mammoetivoren beeldje is de oudst bekende afbeelding van een menselijk gezicht.

Museum van aardewerk en tafelgerei (Samadet)

Ten zuiden van Mont-de-Marsan, op de weg naar Hagetmau, herbergt het stadje Samadet een prachtig keramiekmuseum, een erfenis van de "Manufacture royale de fayance" die in 1732 werd opgericht. Het museum presenteert een rijke collectie oude en hedendaagse stukken, versierd in blauw en groen monochroom, polychroom bloemen, rozen en haviken, in de zuiverste traditie van de 18e eeuwse meester-aardewerkmakers.

Het Landes Race Museum (Bascons)

In Bascons, een klein dorp in het Pays de Marsan, is het Landes Race Museum het enige museum in de Landes streek dat gewijd is aan de tradities van het Gasconse stierenvechten. De geschiedenis en de oorsprong van het Landes-ras worden er toegelicht aan de hand van diorama's, videogetuigenissen, diavoorstellingen, kostuums, affiches, prentbriefkaarten, enz. U zult alles te weten komen over dit Gasconse spel dat een door het Ministerie van Jeugd en Sport erkende regionale sport is geworden.

 
 

Ontdek ons aanbod aan accommodaties :

 
C’est si Bon
De nieuwe Aquitaine regio
Moliets-et-Maa
Messanges
Vieux-Boucau-les-Bains
Soustons
Hossegor
Dax
Capbreton
Biscarrosse
Oceaan en strand
Surfen in de Landes
De Landes-meren
Cultuur en vrije tijd
Gastronomie
Ferias van het Zuidwesten
Het Landes-bos
Baskenland
Spaanse grens