Boek
Ik boek
Van
Naar
  Bekijk de video van de camping

Camping in de buurt van Baskenland

Naar Baskenland gaan betekent het ontdekken van een regio met vele facetten tussen zee, bergen, cultuur en tradities. Op slechts een uur van onze Landes camping, verandering van omgeving en het verkennen van de Baskische kust en het achterland.

Ga naar de Baskische kust

  • Bayonne: Als u naar Bayonne komt, kunt u een sfeer ontdekken waar gezelligheid erg belangrijk is, zoals u snel kunt zien in de bodega's. De stad staat er ook om bekend een van de meest emblematische férias van het zuidwesten te herbergen met die van Dax.
  • Biarritz: Gekenmerkt door het strand, de architectuur en de Rots van de Maagd (het embleem van de stad), wordt Biarritz ook gewaardeerd om zijn gigantische aquarium en de stad van de oceaan.
  • Saint-Jean-de-Luz: Dit karaktervolle stadje was ooit de plaats van het huwelijk tussen de Zonnekoning en Marie-Thérèse dat in de kerk van Saint-Jean-Baptiste werd gevierd. Wie terug in de tijd wil gaan, kan ook het Maison Louis XIV bezoeken.

Ontdek Baskenland en zijn mooiste dorpen in Frankrijk

  • Espelette: Een tussenstop in Espelette zal de smaakpapillen van de bezoekers verrukken. Espelette staat bekend om de teelt van Espelette-paprika en het festival, maar is ook beroemd om de chocolade en andere Baskische specialiteiten zoals schapenkaas.
  • Ainhoa: Ainhoa behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk en is een typisch Baskisch dorp. Met zijn witte en rode vakwerkhuizen, zijn kerk en zijn 19de-eeuwse Baskische fronton zal het niet nalaten zijn bezoekers te betoveren.
  • Sare: Aan de voet van de berg ligt nog een geklasseerd dorp vol natuurlijke en historische schatten zoals de Sare-grotten, het Ortillopitz-huis en de emblematische Rhune. De Rhune is een piek die met een kleine tandradbaan kan worden bereikt. Eenmaal boven kunt u met een prachtig panorama de oceaan, het bos van de Landes en de Baskische Pyreneeën in ogenschouw nemen.
  • Saint-Jean-Pied-de-Port: De voormalige hoofdstad van Neder-Navarra is ook de laatste Franse halte voor pelgrims naar Compostela. Door zijn militaire verleden bewaart de stad architecturale overblijfselen (wallen en citadel) die de omweg waard zijn!
 
 

Ontdek ons aanbod aan accommodaties :

 
C’est si Bon
De nieuwe Aquitaine regio
Moliets-et-Maa
Messanges
Vieux-Boucau-les-Bains
Soustons
Hossegor
Dax
Capbreton
Biscarrosse
Oceaan en strand
Surfen in de Landes
De Landes-meren
Cultuur en vrije tijd
Gastronomie
Ferias van het Zuidwesten
Het Landes-bos
Spaanse grens