Réserver
Je réserve
Du
Au
  Voir la vidéo du camping

Beleef het avontuur met uw gezin: ontdek de accrobranche in de Landes

Bent u op zoek naar een activiteit om met uw gezin te doen in de Landes? Ontdek accrobranche in de mooiste avonturenparken van de Landes kust. Camping EUROSOL vertelt u alles wat u moet weten om er 100% van te genieten!

Hoe werkt accrobranche?

Een semi-sportieve activiteit midden in de natuur, accrobranche is een zeer populaire vrijetijdsbesteding voor gezinnen. De activiteit bestaat uit het klimmen in de bomen en het doorlopen van verschillende hindernissen. De parcoursen variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad, afhankelijk van de ervaring van de avonturier of de gewenste adrenalinegraad. Het doel is niet het leveren van een prestatie, maar het bevoorrechte contact met de natuur.

Na een technische briefing over het gebruik van de uitrusting en veiligheidsinstructies, vertrekt u voor enkele uren trekking in de bomen. Uitgerust met een harnas, karabiners en een katrol verplaatst u zich zelfstandig van boom naar boom met behulp van touwen, ladders en hangbruggen. Het harnas is een essentieel element waarmee u permanent aan een reddingslijn wordt vastgemaakt om uw veiligheid te garanderen. Ervaren instructeurs helpen u indien nodig.

Voor wie is het bedoeld?

Boomklimmen is voor liefhebbers van natuur en avontuur en voor sportieve gezinnen die op zoek zijn naar sensatie. Sommige parken bieden introductiecursussen voor kinderen vanaf 3 jaar, maar rond de leeftijd van 5-6 jaar haalt het kind het meeste uit de activiteit. Als algemene regel geldt een minimumhoogte van 1,10 m. De cursussen zijn ontworpen om de deelnemers uit te dagen en uit hun comfortzone te halen, maar veiligheid is altijd een topprioriteit.

Ik heb hoogtevrees: kan ik gaan boomklimmen? Boomklimmen is een activiteit die u kan helpen uw hoogtevrees te overwinnen. Ga geleidelijk. Begin met de eenvoudigste en laagste parcours alvorens over te gaan naar meer gevorderde niveaus. Een tip: kijk ver vooruit (niet omhoog of omlaag), concentreer u op de horizon en vorder in uw eigen tempo en houd uw ademhaling gelijkmatig.

De beste boomklimparken in de Landes

Klaar om samen de sensatie van het boomklimmen te beleven? Het bos van Landes de Gascogne biedt een idyllisch kader voor boomklimmen. Van de grootste avonturenparken in de Landes is "Adrénaline Parc", in Moliets-et-Maâ, een van de meest complete in de regio. De parcoursen zijn gevarieerd en geschikt voor alle niveaus. Het tokkelbaancircuit is zeker een bezoek waard. U kunt er ook rijden met een mini-quad en een mini-motor.

Er is ook het "Là-Haut Aventure Park", aan de rand van het meer van Léon. Op een steenworp afstand van de EUROSOL-camping kunt u naar de top van de bomen, eiken en kastanjes klimmen. U kunt kiezen uit drie acrobatische parcoursen, met bijna honderd workshops, netten, bruggen, ladders, tyrolische traverses, tot aan de laatste boom, in klimstand, op 12 m hoogte!

In Biscarrosse biedt het park "Bisc'Aventure" ook een onvergetelijke boomklimervaring. Bijna 200 spelen zijn verdeeld over een twintigtal parcours van oplopende moeilijkheidsgraad en hoogte. Een speciale vermelding voor het tokkelparcours en het uitzicht vanuit de lucht op de oceaan en het bos.

U kunt ook naar "Landes Aventure" gaan, in Mimizan. Gooi jezelf van tak naar tak op het acrobatische, koorddansende, acrobatische of sensatieparcours. En niet te vergeten de gigantische tyrolienne die het bos doorkruist over 200 meter geluk. De omgeving is idyllisch en de prijzen zeer redelijk.

Wat moet u dragen?

Kies voor nauwsluitende kleding die uw bewegingen niet beperkt, bij voorkeur een broek. Draag dichte, comfortabele schoenen (zoals sportschoenen of wandelschoenen). Ten slotte kunt u het beste lang haar vastbinden en geen sieraden of accessoires dragen die uit uw outfit steken.

Handschoenen worden aanbevolen om uw handen te beschermen tegen wrijving bij het hanteren van kabels en obstakels. Om veiligheidsredenen worden helmen aanbevolen voor alle leeftijden. Alle uitrusting wordt ter plaatse verstrekt.

Een geweldig avontuur in de bomen!

foto@ M W, pixabay

mardi 02/05/2023 - 11:17:00
Cet article vous a plu ? Partagez-le !
 
 

Découvrez notre gamme d’hébergements :